God Jul och Gott Nytt År

Vi önskar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Läs gärna mer om oss här:

Verksamheterna hos Utvecklingspedagogik Sverige AB startade 1994. Idag är vi ett välfärdsföretag som genom hög kvalitet och individuellt utformade insatser bidrar till ökad kunskap, livskvalitet och delaktighet i samhället för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Hos oss finns fristående förskola,  förskoleklass, grund- och grundsärskolor, gymnasiesärskola och gymnasieskolor. På samtliga skolor erbjuder vi fritidsverksamhet och/eller korttidstillsyn. Våra omsorgsverksamheter omfattar korttidstillsyn, kortidsvistelse, helgkorttids, kollo, ungdomsboende och daglig verksamhet. Vi driver även UP Kompetens som erbjuder uppdrag som handledning, föreläsningar och studie- och yrkesvägledning på konsultbasis samt Eldqvarn Kök som lagar mat till några av våra skolor och omsorgsverksamheter och även erbjuder catering till externa kunder. Du kan läsa mer om våra verksamheter på respektive webbplats. Du hittar länkar till dem längst ner på sidan.

I våra verksamheter står alltid elevernas och brukarnas trygghet, trivsel och utveckling i centrum. Alltid utifrån den enskilda elevens och brukarens förutsättningar, behov och styrkor. Genom att vara lyhörda för individens intressen skapar vi motivation för lärande och personlig utveckling och tar till vara på den potential som finns inom var och en. Vi gör det med kunniga medarbetare, hög personaltäthet och ett brinnande intresse och engagemang. Hos oss är även kontakten med föräldrar viktig och samarbetet med dem bygger på förtroende och öppenhet.
 
Utvecklingspedagogik har sedan starten drivits långsiktigt och kontinuerligt satsat på att utveckla verksamheterna. Under våra  drygt 20 år har vi samlat såväl bred som djup kompetens inom företaget. Men vill komma vidare. Det gör vi genom att själva utveckla , spana på omvärlden och ta del av nya forskningsresultat för att integrera dem i våra verksamheter. Kompetensutveckling av våra medarbetare är en viktig del i vår strävan att ligga i framkant. Ständig utveckling är en naturlig del av vårt arbete.

Vi kommer att fortsätta att utvecklas och gör det tillsammans med dem vi är till för; våra elever och brukare.
 

Nyheter

Valfriheten hotas!

Niklas Ahlström kommenterar regeringens och vänsterpartiets förslag.

Alla gillar Maja

Sedan augusti 2017 arbetar labradoren Maja vissa dagar på Luna Ungdomsboende. Maja är utbildad terapi- skol- och läshund.

Verksamheter har bytt namn

Några av Utvecklingspedagogiks verksamheter har nya namn. Läs här vilka det gäller och vad de heter nu.

Heja IP-spelen

Balders hus särskola har mottagit ett stipendium gällande idrottstävlingen IP-spelen.

Elevkonst på Edsviks Konsthall

Elever från Häggviks Gymnasium visar upp konst. Temat för året är Broar och utställningen pågår mellan 26 april och 7 maj.

En kontaktskapande Japanresa

Fyra lärare från Häggviks Gymnasium är på en kontaktskapande resa i Japan. Följ med Frida, Helena, Maria och Maria på deras reseblogg!

Trädgård och djur på schemat

Tycker du om att vara ute - och jobba med trädgård eller djur? Då kan du söka till IV Trädgård på Häggviks Gymnasium.

Elever minskade matsvinnet!

Under två terminer har elever vid Häggviks Gymnasium arbet med projekt Matsvinn". Nu har de sett till att skolans matsvinn minskat med 14 procent på en vecka. Läs intervju med eleverna här.

Axin och Ida lagade godast

Axin och Ida från Häggviks Gymnasium vann matlagningstävlingen SGY Cup. Här berättar de om sin vinnande biff stroganoff.

Ung Salong 2016

För nionde året i rad samarbetar grund- och gymnasieskolorna i Sollentuna och visar konst i alla former.

Sinnesrum hos Balders hus

I vita rummet, musikrummet och bollhavet stimuleras sinnen utifrån individens förutsättningar.

Under ombyggnad

Det renoveras för fullt. Snart kommer eleverna på Hotell, restaurang och bageri-utbildningen få betydligt fräschare lokaler. "Jag ser fram emot att få komma till det nybyggda, säger Linnea, 18 år.

Nytt program vid Häggviks Gymnasium

Häggviks Gymnasium har fått tillstånd att starta det nationella programmet för administration, handel och varuhantering. Planerad start är höstterminen 2016.

Mumin som temaprojekt

Klass G7 på Svedenskolan Bergshamra har arbetat med Mumintrollen som temaprojekt.

Premie för lovvärd insats

Carlo Mognaschi, Häggarnas grundare, har av Sollentuna kommun fått en premie för sitt arbete med dansbandet.

Konstnärerna på Cameleonten

Marie-Rose Mugoyikazi som varit praktikant på Cameleonten tycker att personalen på Cameleonten är konstnärer.

Gå på utställning!

Elever från Häggviks Gymnasium ställer ut sina alster på Ung Vårsalong 2014.

Felicia vann melodifestival

Felicia Kamsvåg, elev vid Häggviks Gymnasium, sjöng hem segern i Väsby Melodifestival. I maj får hon tävla i European Song Festival i Stockholms Konserthus.

Utvecklingspedagogik 20 år

I år firar vi att vi drivits långsiktigt i 20 år. Läs mer om hur allting började och hur vi har blivit det vi är idag.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.